Najnovije vijesti

Servisne informacije za 27.01.2022.

27/01/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 27.01.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:06 zalazi u 16:52 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 80 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, četiri djevojčice i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentirana dva slučaja u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 11:40 do 13:40 sati M-14.1 Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – dvije intervencije gašenja požara. U naselju Rajska gorile električne  instalacije na porodičnoj kući. Intervencija je trajala od 10:39 do 11:40 sati i požar je ugašen uz pomoć jednog mještana. U gašenju požara učestvovala jedna posada sa četiri vatrogasca i jednim vozilom. U naselju Grabov Gaj gorila je deponija drva za ogrjev. Opožareno ne oko 15 metara kubnih drva. Intervenisala je  jedna posada sa četiri vatrogasca i jednim vozilom od 20:16 do 22:40 sati.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 0°C, atmosferski pritisak 998 mb, relativna vlažnost zraka 70%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 5°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Tokom prijepodneva ugodnije, mada će tmurno vrijeme ponajviše uzrokovati lošije raspoloženje kod meteoropata. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i djelimično reducirati aktivnosti u hladnijim jutarnjim satima. U drugom dijelu dana, usljed nadolazeće promjene vremena, moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, a opšta slika će se, sa dolaskom noći, dodatno pogoršati. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube