Najnovije vijesti

Servisne informacije za 27.02.2023.

27/02/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 27.02.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 6:24, a zalazi u 17:35 obdanica traje 11:11 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljen i zbrinut 81 pacijenta.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata.

Elektroposlovnica – ekipe sa sanaciju i popravku kvarova jučer su cjeli dan provele na terenu, do kasnih noćnih sati su otklanjani kvarovi na distributivnoj mreži.  Jutros su bez struje korisnici u naseljima Vukovići, Liporašće, Bošnjakovići i Buk. Zabilježeno je i niz kvarova na niskonaponskoj mreži. Ekipe su već upućene na teren s ciljem da se kvarovi saniraju do kraja dana..

Komunalac – nema prijavljenih kvarova ili prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Zimsko održavanje puteva – ekipe za raščišćavanje snijega prošlu noć su provele na terenu. Zbog novih slabijih padavina rašćišćavanje je trajalo od 1:30 – 6:00 sati. Svi putevi su prohodni.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodile su se 2 saobraćajna nezgode u ulici Husein-kapetana Gradaščevića i na području Ormanice u kojima su 2 osobe lakše povrijeđene.

Radarske kontrole – 08:00 do 10:00 sati M-1.9 ulica Sarajevska, 10:50 do 12:50 sati M-1.9 M-1.8 Ormanica.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 0 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost vazduha 99 %, puše slab S-I vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu oblačno uz slabe  sniježne padavine i mogućnost kraćih sunčanih perioda. Najviša dnevna temperatura od 3 do 5 °C.

Biometeorološka prognoza – Biometeorološka prognoza je loša. Kiša i snijeg, uz sjeverno strujanje i pojačan osjet hladnoće, uzrokovaće izraženije tegobe kod meteoropata i hroničnih bolesnika, ponajviše astmatičara i osoba sa ishemijskim bolestima. Osim što je neophodno primjereno se odjenuti, preporučljivo je umanjiti boravak na otvorenom i reducirati aktivnosti. Opšta slika djelimično će se popraviti tokom noći.

Radio Gradačac / Foto Esmir Bristrić

Comments are closed.

YouTube