Najnovije vijesti

Servisne informacije za 27.05.2023.

27/05/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 27.05.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:01, a zalazi u 20:26 obdanica traje 15:25 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljen i zbrinut 71 pacijent, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – u protekla 24 sata zabilježene su dvije intervencije i to 1 tehnička intervencija uklanjanje ostataka i čišćenja kolovoza nakon saobraćajne nezgode u Vučkovcima koja je trajala od 16:30 do 18.20 sati uz angažman posade od 4 vatrogasca sa 1 vozilom, a nakon toga u periodu od 21:10 do 22:30 sati posada sa 4 vatrogasca i 1 vozilom gasila je požar koji je izbio u magacinu trgovinske radnje u naselju Mionica – Krčevina. Požar je, uz podršku mještana, uspješno ugašen uz manju materijalnu štetu. 

Elektroposlovnica – nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području grada Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih kvarova ili prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodile su se 3 saobraćajne nezgode, od kojih je jedna bila sa materijalnom štetom, a u ostale dvije su 3 lica zadobila lakše tjelesne povrede..

Radarske kontrole – nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području grada Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 15 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost vazduha 91 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 1 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu promjenljivo, uglavnom oblačno, povremeno sa kišom slabog do umjerenog intenziteta i mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima, i uz kraće sunčane periode. Najviša dnevna temperatura od 22 do 24 °C.

Biometeorološka prognoza – Nastavlja se period promjenljivih biometeoroloških prilika. U Bosni će preovladavati nestabilno vrijeme, usljed čega bi se mogle pojačati tegobe kod osjetljivih osoba. U Hercegovini ugodnije tokom prijepodneva, u drugom dijelu dana sa padavinama, sparno i uz lošiju opštu sliku. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, dekoncentracije, glavobolje, umora. Povoljna okolnost je što bi uz više svježine i mirniji san, noćni sati ipak trebali biti ugodniji.

Radio Gradačac / Foto arhiva – Smotra folklora (KUD “Zmaj od Bosne” Gradačac, 2019. g.)

Comments are closed.

YouTube