Najnovije vijesti

Servisne informacije za 27.06.2022.

27/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 27.06.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:55 zalazi u 20:43 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 88 pacijenata.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedno narušavanje javnog reda i mira, naručito drsko ponašanje.

Stanje na putevima – Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati R-465a Kerep i od 22:30 do 00:00 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. U periodu od 21.06. do 06.07.2022. godine će se vršiti kontrolni pregled, testiranje cjevovoda i primopredaja novoizgrađenih cjevovoda i objekata vodovodnog sistema na južnom dijelu područja grada. Prilikom ovih radova će dolaziti do isključenja rada izvorišta, te je moguće da će doći nestanka vode u određenim naseljima i ulicama. 

Jutarnja temperatura u Gradačcu 24°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost zraka 60%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano, toplo i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 35°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao u proteklom periodu, nešto ugodnije u jutarnjim satima, potom sparno, uz dodatni porast temperatura zraka. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, provoditi mjere zaštite od vrućine, pratiti preporuke nadležnih službi, ne izlagati se pretjeranim naporima i maksimalno umanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Mogući su i problemi sa snom, usljed manjka svježine u noći. Opšta slika će biti lošija u unutrašnjosti zemlje. (FHMZ)

Narandžasto upozorenje za područje cijele Bosne i Hercegovine izdato je zbog visokih dnevnih temperatura zraka i vrijednosti UV indeksa. Upozorenje je na snazi do 1. jula 2022. godine. U ovom periodu moguće su dnevne temperature zraka između 33 i 38, na jugu i lokalno na sjeveru zemlje do 40 stepeni Celzijusa. – Poduzmite mjere opreza i pratite posljednju prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom. Djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi, savjetuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube