Najnovije vijesti

Servisne informacije za 27.06.2023.

27/06/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 27.06.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:55 zalazi u 20:43 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 78 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, dvije djevojčice i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 22°C, atmosferski pritisak 987 mb, relativna vlažnost 75%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano, toplo i sparno. U poslijepodnevnim i večernjim satima kiša i pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka 26 do 28°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika postepeno će se pogoršavati. Povećanje naoblake i padavine, izraženije sa poslijepodnevnim i noćnim satima, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda. Negativni efekti promjene vremena djelimično će se ublažiti usljed osvježenja u vidu nižih temperatura zraka. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube