Najnovije vijesti

Servisne informacije za 27.09.2023.

27/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 27.09.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:31 zalazi u 18:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 70 pacijenata. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 10 beba, pet djevojčica i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je pješak zadobio lakše tjelesne povrede. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori). (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Mionica III i od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 u ulici Sarajevska. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije. Zbog planskih radova u četvrtak, 28. septembra, od 9:30 do 13:30 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naselju Požarike.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 13°C. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura zraka, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog svježijeg vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube