Najnovije vijesti

Servisne informacije za 27.11.2022.

27/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 27.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:53 zalazi u 16:15 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 85 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, četiri djevojčice i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom. Evidentirana su četiri slučaja u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 1001 mb, relativna vlažnost zraka 95%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa slabom kišom ili rosuljom. Najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 7°C.

Biometeorološka prognoza: Tmurno i hladno vrijeme praćeno povremenim padavinama loše će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropate imaće izraženije tegobe. Poželjno je umanjiti aktivnosti, te preduzeti mjere zaštite od niskih temperatura. Drugi dio dana će u Hercegovini biti malo ugodniji, usljed djelimičnog razvedravanja, ali i ovdje neuobičajeno hladno za ovaj dio godine, stoga je preporučljivo biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube