Najnovije vijesti

Servisne informacije za 27.12.2022.

27/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 27.12.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:18 zalazi u 16:16 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 83 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je  devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila su se dva krivična djela i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice povrijeđeno.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati R-465a Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 10°C, atmosferski pritisak 997 mb, relativna vlažnost zraka 95%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa povremenom slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka 11 do 13°C.

Biometeorološka prognoza: Prvi dio dana bit će uz relativno ugodne biometeorološke prilike. U drugom dijelu, usljed blagog pogoršanja vremena, moguće je jačanje tegoba kod osjetljivih osoba i reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nesanice. Iako su temperature zraka nešto veće od prosjeka, potrebno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube