Najnovije vijesti

Servisne informacije za 27.12.2023.

27/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 27.12.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:18 zalazi u 16:16 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 71 pacijent. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su tri lica zadobila lake tjelesne povrede.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, zastoji se mogu očekivati na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 991 mb, relativna vlažnost 73%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 18°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljniju biometeorološku prognozu, tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nakon prohladnog jutra, kada je neophodno posvetiti pažnju odijevanju, temperature će porasti i biće osjetno ugodnije. Povećana naoblaka u prijepodnevnim satima, uglavnom će loše djelovati na raspoloženje kod meteoropata, sa odmicanjem dana u cijeloj zemlji sunčanije i uz ljepšu opštu sliku.  (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube