Najnovije vijesti

Servisne informacije za 28.01.2022.

28/01/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 28.01.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:06 zalazi u 16:54 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 83 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, šest djevojčica i dva dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno krivično djelo a evidentirana su i dva slučaja u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati R-465a Kerep. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost zraka 55%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 7°C.

Biometeorološka prognoza: Pod uticajem promjene vremena, povećane naoblake i padavina, većina stanovništva biće lošijeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti izraženije. Sa jačanjem osjeta hladnoće, opšta slika će se postepeno, do kraja dana, pogoršati u gotovo cijeloj zemlji. Moguće su meteopatske reakcije poput reumatskih bolova, dekoncentracije, malaksalosti, nervoze, u noći problemi sa snom. Opšta slika će biti lošija u Bosni, na jugu stabilnije, sa višim temperaturama i ugodnije. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube