Najnovije vijesti

Servisne informacije za 28.02.2024.

28/02/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 28.02.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:22 zalazi u 17:36 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 70 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila su se dva krivična djela i jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati R-460 Srnice Donje i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Lukavac Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost 80%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas umjereno oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 18°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Mada će temperature još uvijek biti neuobičajeno visoke za ovaj period godine, slabljenje južine ipak će pozitivno djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Problemi su pretežno mogući usljed mjestimično tmurnog vremena, što bi ponajviše moglo djelovati na lošije raspoloženje. Sa noćnim satima opšta slika će, uz više svježine, biti ugodnija. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube