Najnovije vijesti

Servisne informacije za 28.03.2022.

28/03/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 28.03.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:31 zalazi u 19:14 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 99 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene su dvije bebe, jedna djevojčica i jedan dječak.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentiran je jedan slučaj u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – Dolaskom povoljnijih vremenskih prilika, učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj biciklista i motociklista na putevima. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara. U MZ Vida II u naseju Diren gorilo smeće. Intervencija je trajala od 20:05 do 20:40 sati. U gašenju požara učestvovala jedna posada sa tri vatrogasca i jednim vozilom.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 10°C , atmosferski pritisak 999 mb, relativna vlažnost zraka 88%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici također neće imati jačih tegoba, ali bi tokom jutarnjih sati trebali biti oprezniji, zbog nižih temperatura u odnosu na ostatak dana. Porast naoblake u poslijepodnevnim satima, mogao bi uzrokovati manje probleme osjetljivijim meteoropatama. Savjetujemo Vam da se slojevito odjenete. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube