Najnovije vijesti

Servisne informacije za 28.03.2023.

28/03/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 28.03.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:31 zalazi u 19:14 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 59 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice u mjestu Doborovci saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Lukavac Donji i od 11:40 do 13:40 sati M-1.8 u mjestu Hrgovi Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 993 mb, relativna vlažnost 61%, puše umjeren do pojačan vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Vrijeme danas stabilno i prohladno. Najviša dnevna temperatura zraka 10 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Nestabilne vremenske prilike i značajniji pad temperature, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće izraženije tegobe. Također, osjet hladnoće će se pojačati, usljed većeg sadržaja vlage u zraku, te konstantnog sjevernog strujanja. Poželjno je biti oprezniji, prikladno se odjenuti i umanjiti aktivnosti. U Hercegovini stabilnije i ugodnije, ali i ovdje neuobičajeno hladno. Sa poslijepodnevnim satima, opšta slika blago će se poboljšati u cijeloj zemlji. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube