Najnovije vijesti

Servisne informacije za 28.04.2022.

28/04/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 28.04.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:36, a zalazi u 19:53, obanica traje 14:17 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 66 pacijenata, 3 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u posljednja 24 sata.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodila se 1 saobraćajna nezgoda u Vučkovcima na dijelu magistralnog puta M-1.9, sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 10 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 994 mb, relativna vlažnost vazduha 81 %, puše slab Z vjetar brzinom 3 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu promjenljivo oblačno uz povremeno slabu kišu. Najviša dnevna temperatura od 15 do 18 °C.

Biometeorološka progoza – Slično kao i proteklih dana, biometeorološke prilike biće relativno povoljne. Svježija noć i jutro, uz porast temperatura danju, ugodno će djelovati na većinu populacije. U Bosni će izraženija naoblaka pretežno uzrokovati nešto lošije raspoloženje, u Hercegovini sunčanije, pri tome uz jače udare bure, što bi moglo praviti probleme osjetljivim osobama. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, slojevito se odjenuti i po mogućnosti provoditi više vremena na otvorenom.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube