Najnovije vijesti

Servisne informacije za 28.06.2022.

28/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 28.06.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:55 zalazi u 20:43 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 81 pacijent.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 12 beba, šest djevojčica i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentirana dva slučaja u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – 10:50 do 12:50 sati M-14.1 Mionica I-II i od 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Šehitluci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara. 

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. U periodu od 21.06. do 06.07.2022. godine će se vršiti kontrolni pregled, testiranje cjevovoda i primopredaja novoizgrađenih cjevovoda i objekata vodovodnog sistema na južnom dijelu područja grada. Prilikom ovih radova će dolaziti do isključenja rada izvorišta, te je moguće da će doći nestanka vode u određenim naseljima i ulicama. 

Jutarnja temperatura u Gradačcu 24°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost zraka 72%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano, toplo i sparno. Najviša dnevna temperatura zraka od 33 do 35°C.

Biometeorološka prognoza: Dugotrajni period natprosječnih temperatura zraka nepovoljno djeluje na osjetljiviji dio populacije, hronične bolesnike, trudnice, starije osobe i djecu. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti, u noći problemi sa snom. Neophodno je maksimalno se prilagoditi aktuelnim vremenskim prilikama, reducirati boravke na otvorenom i duže izlaganje suncu, pridržavati se uputa nadležnih službi. Planirane aktivnosti trebali bi provoditi u jutarnjim satima, obzirom da će temperature zraka i UV indeks vrlo brzo dostići visoke vrijednosti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube