Najnovije vijesti

Servisne informacije za 28.07.2022.

28/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 28.07.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:19 zalazi u 20:25 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 128 pacijenta. Pet osoba upućeno na UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođene su tri djevojčice.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodilo se jedno narušavanje javnog reda i mira.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida Srebrenice u Gradačcu, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na regionalnom putu Gradačac-Gračanica, zbog sanacionih radova u mjestu Srnice, saobraća se jednom trakom naizmjenično. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – dvije intervencije gašenja požara. U Kerepu gorila njiva i nisko rastijie. Intervencija gašenja požara trajala od 14:36 do 18:26 sati. Opožarena je površina od oko osam dunuma zemljišta. U gašenju požara učestvovala posada od tri vatrogasca sa jednim vozilom uz pomoć mještana. U Vidi 2 u požaru je gorio strnik i bale a opožereno je oko šest dunuma poljoprivrednog zemljišta. Intervencija gašenja požara trajala od 16:40 do 19:00 sati. Pored vatrogasne posade od tri vatrogasca sa jednim vozilom u gašenju požara učestvoali su i mještani.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova na sanaciji niskonaponske mreže danas će od od 9 do 10 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima:  Mionica Krčevina, Vukovići, Bošnjakovići, Sejdići, Mujići, Sinanovići, Liporašće i Mlin Rabić.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 19°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost zraka 90%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno sunčano i sparno. U jutarnjim satima sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 31°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike biće nešto povoljnije u odnosu na protekli period. Nakon svježije noći, uz mirniji san, prijepodnevni sati će također biti ugodniji. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Uz porast temperatura zraka i veći sadržaj vlage, u drugom dijelu dana će se pojačati osjet sparine, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. Promjenljivo vrijeme i povremene padavine usloviće reakcije u vidu iscrpljenosti, dekoncentracije, nervoze. (FHMZ)

Polenska prognoza: Nizak nivo polena ambrozije. Umjeren nivo polena trave i mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube