Najnovije vijesti

Servisne informacije za 28.07.2023.

28/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 28.07.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:19 zalazi u 20:25 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 71 pacijent. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 12 beba, sedam djevojčica i pet dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna kriminalna radnja, oštećenje tuđe stvari u Srnicama Gornjim.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 u mjestu Vučkovci i od 11:40 do 13:40 sati M-14.1 u mjestu Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 18°C, atmosferski pritisak 987 mb, relativna vlažnost 60%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas  sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka 28 do 30°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Stabilno i sunčano vrijeme, uz porast temperatura, ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene u prvom dijelu dana, tokom poslijepodneva preporučljivo je biti malo oprezniji i djelimično reducirati aktivnosti. Prilikom boravka na otvorenom trebali bi izbjegavati i duže zadržavanje na suncu, obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti visoke. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube