Najnovije vijesti

Servisne informacije za 28.10.2022.

28/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 28.10.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:11 zalazi u 17:48 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 62 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 12 beba, pet djevojčica i sedam dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 ulica Šehitluci i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog kvara na prepumpnoj stanici bez vode korisnici u naselju Kozara i dijelu ulice Žrtava genocida u Srebrenici.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 12°C, atmosferski pritisak 1001 mb, relativna vlažnost zraka 98%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Nakoj jutarnje magle, vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom hladnijih jutarnjih i večernjih sati, naročito u unutrašnjosti zemlje. Tokom prijepodneva, mjestimično je moguća i pojava dugotrajnije magle, što će usporiti porast temperature, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u ovom periodu. Danju sunčanije i ugodnije. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube