Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.02.2024.

29/02/2024 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.02.2024.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:21 zalazi u 17:37 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 61 pacijent. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati R-46a Jelovče selo i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – zbog priključivanja na novu mrežu do 11 sati bez vode će biti korisnici u ulici 6. aprila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost 97%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 16°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao i proteklog dana, malo ugodnije, ponajviše zbog promjene smjera vjetra. Južina će postepeno slabiti i uz jačanje hladnijeg istočnog strujanja, izraženije u Bosni, opšta slika će se popraviti. Natprosječne vrijednosti temperatura i dalje će, osobito u drugom dijelu dana, uzrokovati probleme osjetljivim osobama, stoga je preporučljivo biti oprezniji, ne izlagati se pretjeranim naporima, laganije se odjenuti kako bi se po potrebi raskomotili. Moguće su meteopatske reakcije, pretežno u vidu glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube