Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.03.2023. – bez vode ulice XVI muslimanske partizanske brigade i Nusreta Brkića

29/03/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.03.2023. – bez vode ulice XVI muslimanske partizanske brigade i Nusreta Brkića
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:29 zalazi u 19:15 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 56 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, šest djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice u mjestu Doborovci saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci i od 11:45 do 13:45 sati M-14.1 ulica VI bataljona. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervencija gašenja požara u Mediđi Gornjoj. Gorjela je kuća u naselju Alići. U gašenju požara od 0:35 do 4:35 sati učestvovalo šest vatrogasaca sa dva vozila.

Komunalac – zbog izvođenja radova na rekonstrukciji azbest cementnih cijevi, cijevi nedovoljnih profila i dotrajale mreže, doći će do obustave isporuke vode. Obustava isporuke vode će trajati od 7:00 do 15:00 sati u ulicama: XVI muslimanske partizanske brigade i Nusreta Brkića.

Elektroposlovnica – zbog požara u koji se dogodio u Mediđi Gornjoj, privremeno bez struje je dio naselja Alići.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 1000 mb, relativna vlažnost 60%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka 13 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Dodatna stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti sa odmicanjem dana. Tokom jutarnjih sati trebali bi posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od hladnoće, obzirom da će temperature zraka širom zemlje biti neuobičajeno niske. Potom ugodnije, uz južno strujanje, blago zatopljenje i sa povremenim sunčanim intervalima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube