Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.06.2022.

29/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.06.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 4:56, a zalazi  20:42, obdanica traje 15:46 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 75 pacijenata, 2 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – bez intervencija u protekla 24 sata. 

Elektroposlovnica – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodila se 1 saobraćajna nezgoda u ulici Hazna, u kojoj je motociklista zadobio teške tjelesne povrede. 2 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 27 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 986 mb, relativna vlažnost vazduha 55 %, puše slab J-I vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro, sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura od 35 do 37 °C.

Biometeorološka progoza – Slično kao i proteklog dana, uz lošije biometeorološke prilike. Većina populacije bi trebala biti opreznija i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika, meteoropata, starijih i djece. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je prikladno se odjenuti, reducirati izlaganje suncu zbog visokih vrijednosti UV indeksa, planirane aktivnosti provoditi u jutarnjim satima. Uz neuobičajeno visoke temperature, problem će predstavljati i nedostatak svježine u noći. Poželjno je pratiti izvještaje i preporuke nadležnih službi.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube