Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.06.2023.

29/06/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.06.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:56 zalazi u 20:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 82 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu jedan slučaj je evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji i od 11:40 do 13:40 sati M-1.8 Hrgovi Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 17°C, atmosferski pritisak 991 mb, relativna vlažnost 80%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas sunčano uz umjerenu naoblaku, rijetko mogući lokalni kišni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka 25 do 28°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije trebala bi se osjećati bolje. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će poslije podne biti sparno. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti i izbjegavati duže zadržavanje na suncu. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube