Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.07.2022.

29/07/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.07.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:20 zalazi u 20:24 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 81 pacijent.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je osam beba, dvije djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom u ulici Sviračka u kojoj je jedno lice povrijeđeno. Dva slučaja evidentirana u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, u ulici Žrtava genocida u Srebrenici, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Sanacioni radovi izovode se na regionalnom putu Srnice Donje-Gračanica pa se u Srnicama saobraća se jednom trakom naizmjenično. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 21°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost zraka 50%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno sunčano i sparno sa mogućim lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 34°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Mada će noć i jutro biti svježiji i ugodniji, u poslijepodnevnim satima će, sa porastom temperatura i pojačanim osjetom sparine, tegobe kod hroničnih bolesnika biti izraženije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, te se pridržavati uputa nadležnih službi, vezano za pojavu toplotnog vala, naročito u dijelu Hercegovine i na sjeveru, gdje će opšta slika biti lošija u odnosu na ostatak zemlje. (FHMZ)

Polenska prognoza: Nizak nivo polena ambrozije. Umjeren nivo polena trave i mnogi pojedinci osjetljivi na aeroalergene u ovoj skupini će osjetiti simptome. (FHMZ)

 

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube