Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.08.2022.

29/08/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.08.2022.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 5:57, a zalazi  19:37, obdanica traje 13:40 sati.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 114 pacijenata, 3 osobe su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – jučer od 16:20 do 19:35 sati vatrogasci su gasili požar u Svircu u ulici XVI muslimanske partizanske brogade, gdje je gorjelo oko 200 bala sijena u pomoćnom objektu. Požar je uspješno ugašen i spriječeno dalje širenje vatre na okolne objekte, uz angažman posade od 3 vatrogasca sa vozilom i uz pomoć mještana.

Elektroposlovnica – nema prijavljenih prekida ili kvarova u napajanju električnom energijom na području grada Gradačca.

Komunalac – nema prijavljenih vanrednih prekida ili kvarova u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – u protekla 24 sata dogodile su se 2 saobraćajne nezgode. U ulici 6. bataljona zabilježeno je slijetanje vozila sa kolovoza usljed čega je 1 osoba smrtno stradala, a druga zadobila tjelesne povrede o čijem se stepenu dežurni ljekar nije izjasnio. U ulici Šehitluci također se desilo slijetanje vozila sa kolovoza usljed čega je evidentirana materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 18 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 990 mb relativna vlažnost vazduha 96 %, puše slab S-Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Prijepodne stabilno bez padavina, a popodne povećanje oblačnosti uz moguće lokalne pljuskove. Najviša dnevna temperatura od 25 do 27 °C.

Biometeorološka progoza – Slično kao i prethodnih dana, biometeorološke prilike će biti relativno nepovoljne. Najosjetljiviji meteoropati se mogu žaliti na umor i slabiju koncentraciju te lošiji san u noći na utorak. Tegobe će biti slabije izražene na jugu i jugozapadu zemlje.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube