Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.09.2023.

29/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.09.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:34 zalazi u 18:39 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 64 pacijenata. Tri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 10 beba, tri djevojčice i sedam dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda ili kriminalnih radnji.

Stanje na putevima – zbog radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori). (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Lukavac Donji i od 11:40 do 13:40 sati M-1.8 Hrgovi Donji. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila. Počeli su radovi na rekonstrukciji cjevovoda u ulicama Kadić Mahala (dio), Ibrahima Kapetanovića (dio),  1. maj, Partizanske bolnice, 18. Hrvatske NOU brigade, Hasana Kikića i Husein-kapetana Gradaščevića (dio) u ukupnoj dužini  od 2.000 metara.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 12°C. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 25°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao u proteklih par dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. U unutrašnjosti su, tokom jutarnjih sati, kod osjetljivih osoba moguće blaže poteškoće usljed nešto nižih temperatura i mjestimične pojave magle. Sa odmicanjem dana će otopliti i biće ugodnije. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube