Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.12.2021.

29/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.12.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:18 zalazi u 16:18 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuta 92 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 10 beba, devet dječaka i jedna djevojčica.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgoda u Vučkovcima sa materijalnom štetom i ulici Husein-kapetana Gradaščevića u kojoj je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. Jedan slučaj je evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – zbog planskih radova od 10 do 11 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u naseljima Toke, Čuste, Lukavac Donji, Kukuruzi, Mahmut Mahala, Gluhe, Alibašići, Kamberi, Avramovina, Grabov Gaj, Jelovče Selo, Zelinja, Jasenica, Međiđa, Kerep, Biberovo Polje, Mehmedovići, Trnovci, Džakule, Srnice Donje i Gornje, Vučkovci i Hrgovi Donji.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 4°C, atmosferski pritisak 980 mb, relativna vlažnost zraka 97%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 10°C.

Biometeorološka prognoza: Slično kao u proteklom periodu, uz hladno vrijeme u jutarnjim i večernjim satima, danju sa umjerenim porastom temperatura zraka. Opšta slika će biti lošija u prijepodnevnim satima, ponajviše zbog nestabilnog vremena, potom će se, sa prestankom padavina, djelimično popraviti. Hronični bolesnici ne bi se trebali izlagati jačim naporima. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube