Najnovije vijesti

Servisne informacije za 29.12.2023.

29/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 29.12.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:18 zalazi u 16:18 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 72 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, zastoji se mogu očekivati na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 6°C, atmosferski pritisak 994 mb, relativna vlažnost 70%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike, opšta slika će se poboljšavati sa odmicanjem dana. U unutrašnjosti će nešto duže zadržavanje magle, prije podne uzrokovati slabije poteškoće osjetljivim osobama. Na jugu, većim dijelom dana uz povećanu oblačnost, što bi kod meteoropata moglo dovesti do blažih tegoba u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Sa noćnim satima, u cijeloj zemlji bi trebalo biti ugodnije. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju tokom jutra i večeri.  (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube