Najnovije vijesti

Servisne informacije za 30.04.2023.

30/04/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 30.04.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:33 zalazi u 19:56 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 107 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Policijska stanica – u izvještajnomu periodu dogodile su se dvije saobraćajne enzgode u kojima su dvije osobe zadobile lake tjelesne povrede. Evidentirana su dva slučaja u rubriku “ostali događaji”.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice u mjestu Doborovci saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 12°C. Vrijeme danas umjereno oblačno sa kišnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka 20 do 22°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. U prijepodnevnim satima moguće je da kratkotrajni, mjestimični pljuskovi pokvare ugođaj, a kod osjetljivih osoba uslijede blaže poteškoće poput dekoncentracije i glavobolje. Uz ljepšu opštu sliku u drugom dijelu dana, djelimično stabilnije vrijeme i povremene sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje. Poželjno je slojevito se odjenuti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube