Najnovije vijesti

Servisne informacije za 30.06.2022.

30/06/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 30.06.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:56 zalazi u 20:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljen i zbrinut 81 pacijent. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo rpijava narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Stanje na putevima – Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:50 sati M-1.9 Ledenice Donje i od 14:30 do 16:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara. 

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova. U periodu od 21.06. do 06.07.2022. godine će se vršiti kontrolni pregled, testiranje cjevovoda i primopredaja novoizgrađenih cjevovoda i objekata vodovodnog sistema na južnom dijelu područja grada. Prilikom ovih radova će dolaziti do isključenja rada izvorišta, te je moguće da će doći nestanka vode u određenim naseljima i ulicama. 

Vodovod „Vrelo“ – zbog kvara na potisnom cjevovodu u prekidu snabdijevanje vodom sa izvorišta “Vrelo” za korisnike u Mionici. Otklanjanje kvara i ponovno uspostavljanje snabdijevanja vodom očekuje se u poslijepodnevnim satima.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 27°C, atmosferski pritisak 985 mb, relativna vlažnost zraka 57%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno vedro i sunčano, toplo i sparno.  Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka od 33 do 35°C.

Biometeorološka prognoza: Jutarnji sati će biti ugodniji i sa više svježine, potom će vrućina i sparno vrijeme, kod osjetljivih osoba uzrokovati tegobe poput nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Usljed neuobičajeno tople noći i manjka svježine, za očekivati je probleme sa snom. Neophodno je reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana i izbjegavati duže izlaganje suncu, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube