Najnovije vijesti

Servisne informacije za 30.06.2023.

30/06/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 30.06.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 4:56 zalazi u 20:42 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 83 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom u ulici Željeznička.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova na regionalnom putu R-460 Gračanica-Srnice na dionici Doborovci-Srnice od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9. Vučkovci i od 11:45 do 13:45 sati R-463 Sibovac.. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila. Odvoz kućnog smeća po rasporedu od četvrtka.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 19°C, atmosferski pritisak 988 mb, relativna vlažnost 61%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas vedro i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka 27 do 29°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne što će pozitivno djelovati na raspoloženje većine populacije. Nakon mirnijeg sna i svježijih jutarnjih sati, sa porastom temperatura i nešto izraženijim osjetom sparine poslije podne, kod hroničnih bolesnika su moguće blaže tegobe, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Također, usljed relativno visokih vrijednosti UV indeksa poželjno je izbjegavati duže boravke na suncu. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube