Najnovije vijesti

Servisne informacije za 30.07.2023.

30/07/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 30.07.2023.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 5:21 zalazi u 20:23 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 103 pacijenta. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, četiri djevojčica i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodile su se dvije kriminalne radnje, nasilničko ponšanje i teška krađa. Jedan slučaj evidentiran u rubriku “ostali događaji”.

Profesionalna vatrogasna jedinica – jedna intervancija gašenja požara u firmi Wagner Automotiv. Gorila je peć za liniju autodijelova, dio krova i instalacije struje. Intervencija je trajala od 1:32 do 4:40 sati. U gašenju požara učestvovalo šest vatrogasaca sa dva vozila. Požar je ugašen a pomoć u gašenju su pružili zaposlenici firme.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 22°C. Vrijeme danas  sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi praćeni gmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka 25 do 27°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika djelimično će se pogoršati u drugom dijelu dana, izraženije u Bosni, gdje će sparno vrijeme, uz kišu i pljuskove uzrokovati jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata, a kod većine populacije remetiti osjet ugode. U Hercegovini stabilnije, pri tome i vruće, stoga je poželjno biti oprezniji te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima. Preporučljivo je izbjegavati duže zadržavanje na suncu i provoditi mjere zaštite od UV zračenja. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube