Najnovije vijesti

Servisne informacije za 30.09.2022.

30/09/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 30.09.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:35 zalazi u 18:38 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 69 pacijenata. Dvije osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno 14 beba, deset djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu evidentirana su dva slučaja u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo i u Srnicama na regionalnom putu R-460 Srnice Donje-Gračanica, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:45 do 13:45 sati M-1.9 Sarajevska (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-ementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 14°C, atmosferski pritisak 980 mb, relativna vlažnost zraka 94%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 23°C.

Biometeorološka prognoza: Opšta slika će većim dijelom dana biti ljepša u centralnim i istočnim dijelovima zemlje, dok bi u Hercegovini i na zapadu, povremeno izraženija nestabilnost mogla remetiti ugođaj i usloviti manje poteškoće hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Poželjno je ne pretjerivati sa odijevanjem, obzirom da će preovladavati strujanje toplijeg zraka. Također nije preporučljivo izlagati se jačim fizičkim aktivnostima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube