Najnovije vijesti

Servisne informacije za 30.10.2022.

30/10/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 30.10.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:14 zalazi u 16:45 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 97 pacijenta.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u Mionici u kojoj je jedno lice povrijeđeno. Jedan slučaj je evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Radovi na deminiranju izvode se na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima od 08:30 do 16 sati, na snazi su 30-minutne obustave saobraćaja uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati M-1.8 Hrgovi Donji i od 19:45 do 21:45 sati M-1.9 Ledenice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 8°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost zraka 96%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 21°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. U Bosni su mogući manji problemi usljed jutarnje magle i nešto izraženije naoblake, u Hercegovini toplije i ugodnije, sa dužim sunčanim intervalima. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije tokom prijepodneva, ne izlagati se pretjeranim naporima. Preporučljivo je slojevito odijevanje. Sa dolaskom noći svježije, čemu bi također trebalo posvetiti pažnju i po potrebi djelimično reducirati boravak na otvorenom. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube