Najnovije vijesti

Servisne informacije za 30.11.2022.

30/11/2022 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 30.11.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 6:56 zalazi u 16:14 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljena i zbrinuta 74 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila su se dva krivična djela (silovanje i nasilje u porodici), i dvije saobraćajne nesreće u ulicama Titova i Ibrahima Kapetanovića. Evidentirano je šest slučajeva u rubrici „ostali događaji“.

Stanje na putevima – zbog sanacionih radova u ulici Žrtava genocida u Srebrenici na magistralnom putu Gradačac-Pelagićevo, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 992 mb, relativna vlažnost zraka 96%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Nakon jutarnje magle, vrijeme danas pretežno oblačno sa slabom kišom ili rosuljom. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 6°C.

Biometeorološka prognoza: Tmurno vrijeme, praćeno povremenim slabijim padavinama, loše će djelovati na meteoropate. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed konstantnog sjevernog strujanja i porasta sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće će se pojačati. Opšta slika, uz malo više temperature zraka biće neznatno ljepša u Hercegovini. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima, uz reduciranje aktivnosti. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube