Najnovije vijesti

Servisne informacije za 31.12.2021.

31/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 31.12.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:18 zalazi u 16:20 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuta 82 pacijenata.  Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila su se dva narušavanja javnog reda i mira. U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Vučkovcima povrijeđena je jedna osoba. Evidentiran je jedan slučaj u rubrici „ostali događaji“

Stanje na putevima  – Vozače molimo da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da u novogodišnjoj noći ne upravljaju vozilom ako su pod dejstvom alkohola. Povodom Nove godine, danas od 12 sati do 03.01.2022. godine do ponoći zabranit će se prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini. (BIHAMK)

Radarske kontrole – od 11:40 do 13:40 sati M-14.1 Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 7°C, atmosferski pritisak 995 mb, relativna vlažnost zraka 60%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 15°C.

Biometeorološka prognoza: Uz povoljnije biometeorološke prilike i stabilizaciju vremena, većina populacije će se osjećati bolje. Svježije jutro i potom duži sunčani intervali, povoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. U centralnoj i istočnoj Bosni, mjestimično zadržavanje magle tokom prijepodneva, malo će remetiti opštu sliku. Sa odmicanjem dana posvuda će biti ugodnije. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube