Najnovije vijesti

Servisne informacije za 31.12.2023.

31/12/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 31.12.2023.
Servisne informacije

Sunce je u Gradačcu izašlo u 7:18, a zalazi u 16:20, obdanica traje 9:02.

Služba hitne pomoći Doma zdravlja – tokom protekla 24 sata na pregled je primljeno i zbrinuto 137 pacijenata, 3 osob su upućene na dalje liječenje u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica – Nije bilo intervencija na gašenju požara.

Elektroposlovnica – Nema prijavljenih kvarova ili prekida u napajanju električnom energijom na području Gradačca.

Komunalac – Nema prijavljenih kvarova ili vanrednih prekida u snabdijevanju vodom iz gradskog vodovoda.

Policijska stanica – U protekla 24 sata zabilježena je  saobraćajna nezgoda na Ormanici u kojoj su 2 lica zadobila tjelesne povrede. 4 događaja su evidentirana u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – Nema najavljenih radarskih kontrola brzine u saobraćaju na području Gradačca.

Jutarnja temperatura vazduha u Gradačcu je 6 °C (u 8 h), atmosferski pritisak 990 mb, relativna vlažnost vazduha 83 %, puše slab Z vjetar brzinom 2 m/s. Vrijeme danas u Gradačcu stabilno, vedro, sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura vazduha od 14 od 16 °C.

Biometeorološka prognoza – Pod uticajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti ugodnije većim dijelom dana. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba uzrokovanih vremenom. Tokom jutra i večeri, neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura. U unutrašnjosti zemlje problemi su mogući i zbog nešto dužeg zadržavanja magle, pa bi osjetljive grupe poput starijh, djece, trudnica, plućnih i srčanih bolesnika, trebale biti opreznije prilikom boravka na otvorenom. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube