Najnovije vijesti

Servisne informacije za 7.12.2021.

07/12/2021 | objavio Radio Gradačac
Servisne informacije za 7.12.2021.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:05 zalazi u 16:11 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 75 pacijenata. Četiri osobe upućene u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno sedam beba, tri djevojčice i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu nije bilo prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, kriminalnih radnji ili saobraćajnih nezgoda.

Radarske kontrole – od 10:50 do 12:20 sati R-460 Srnice Donje i od 17:00 do 19:00 sati M-1.9 Mionica III. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 1°C, atmosferski pritisak 982 mb, relativna vlažnost zraka 70%, puše slab do umjeren vjetar sjevernog smjera. Vrijeme danas oblačno uz moguće kraće sunčane intervale. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 5°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike biće nešto povoljnije u odnosu na protekli period. Stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će oslabiti. Opšta slika biće ljepša na zapadu zemlje i u Hercegovini, a negativni uticaj vremena najduže će se zadržati u centralnoj i istočnoj Bosni. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, obzirom da će se osjet hladnoće pojačavati sa večernjim satima. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube