Najnovije vijesti

Servisne onformacije za 25.01.2023.

25/01/2023 | objavio Radio Gradačac
Servisne onformacije za 25.01.2023.
Servisne informacije

 Sunce u Gradačcu izašlo u 7:08 zalazi u 16:49 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 69 pacijenata.  

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. Evidentiran je jedan slučaj u rubriku “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 11:40 do 13:40 sati M-14.1 Mionica I-II. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 1°C, atmosferski pritisak 1004 mb, relativna vlažnost zraka 99%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka 3 do 5°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti u odnosu na protekle dane. Niske temperature, povremene sniježne padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovaće probleme stanovništvu u većem dijelu Bosne. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom u jutarnjim satima. U Hercegovini sunčanije, također vjetrovito, što će remetiti osjet ugode, stoga je poželjno biti oprezniji prilikom boravka van domova. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube