Najnovije vijesti

Servsne informacije za 17.01.2022.

17/01/2022 | objavio Radio Gradačac
Servsne informacije za 17.01.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:14 zalazi u 16:40 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 100 pacijenata. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila su se tri krivična djela, radi se o dvije teške krađe i jednom nasilju u porodici. U protekla 24 sata dogodila se i jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. A jedan slučaj je evidentiran u rubrici „ostali događaji“.

Radarske kontrole – od 11:40 do 13:40 sati R-460 Srnice Donje. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – redovno vodosnabdijevanje gradskog vodovoda bez prijavljenih zastoja i većih kvarova.

Elektroposlovnica – uredno snabdijevanje električnom energijom.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 2°C, atmosferski pritisak 998 mb, relativna vlažnost zraka 70%, puše slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas pretežno oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka od 5 do 8°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike biće povoljnije u cijeloj zemlji. Blago zatopljenje i sunčani intervali pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod osjetljivih osoba trebale bi se djelimično umanjiti. Mada će temperature porasti, preporučljivo je biti oprezniji, ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti više pažnje odijevanju tokom jutra i večeri, kada će biti dosta hladnije u odnosu na ostatak dana. (FHMZ)

Radio Gradačac / Foto: MojaTV Bh Telecom

Comments are closed.

YouTube