Najnovije vijesti

Servsne informacije za 22.12.2022.

22/12/2022 | objavio Radio Gradačac
Servsne informacije za 22.12.2022.
Servisne informacije

Sunce u Gradačcu izašlo u 7:16 zalazi u 16:14 sati.

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja – u protekla 24 sata na pregled primljeno i zbrinuto 60 pacijenta. Jedna osoba upućena u UKC Tuzla.

Porodilište – u protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla rođeno je  devet beba, tri djevojčice i šest dječaka.

Policijska stanica – u izvještajnom periodu dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice povrijeđeno. Evidentiran je jedan slučaj u rubrici “ostali događaji”.

Radarske kontrole – od 08:00 do 10:00 sati M-1.9 Vučkovci. (BIHAMK)

Profesionalna vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija gašenja požara.

Komunalac – nema kvarova i planskih najava prekida u isporuci vode, osim na mjestima izvođenja radova na zamjeni azbest-cementnih cijevi i cijevi nedovoljnog profila.

Elektroposlovnica – nema prekida u isporuci električne energije.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 4°C, atmosferski pritisak 991 mb, relativna vlažnost zraka 90%, puše slab vjetar promjenjivog smjera. Vrijeme danas oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. Najviša dnevna temperatura zraka 5 do 8°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Stabilnije vrijeme, uz povremene sunčane intervale i blagi porast temperatura sredinom dana, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece, ne trebaju se izlagati pretjeranim aktivnostima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito tokom jutra. Opšta slika će, usljed promjenljivog vremena, biti nešto lošija u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. (FHMZ)

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube