Najnovije vijesti

Sjedi tu, u kući

24/03/2020 | objavio Radio Gradačac
Sjedi tu, u kući
GRADAČAC

Za sve nas, ma koliko godina imali, vezana je rečenica koju su nam majke, nene, nane ili bake govorile: „Izlazi mi iz kuće“! A mi smo nevoljko odlazili, jer smo htjeli gledati televiziju ili čitati strip Tex Viler, Blek Stena ili neki drugi…

Bilo je to davno, jer sve što je bilo i jučer, u ovim vremenima je davno. I uvijek su postojale neke porodične, tradicionalne, ali i teške zakonske zabrane.

 Svaki čovjek, što mlađi time sigurno i više, traži ono što je zabranjano. Makar malo da proviri, da virne, pogleda, jer je tamo „ko zna kako zanimljiv svijet“.

Danas je vanjski svijet potencijalno opasan. Uopće nije zanimljiv niti privlačan. Osim toga, jednoj generaciji mladih ljudi se daje u zadatak da održi ovaj svijet time, što će biti u kući. Pomirite se s tim. Nemojte biti nabusiti i ljuti… vaši su roditelji dobar dio djetinjstva ili rane mladosti proveli u skloništima, pri svijećama, bez hrane, bez interneta, televizora i igrica… ma kave igrice!!!

I eto ih uz vas!!!

Zato, budite strpljivi, shvatite svoje roditelje, djedove i nane… Ova se borba vodi u dnevnom boravku.

A kad sve prođe, i vama će podviknuti uzvik sa početka priče. Onda trčite.

A sada, sjedite u kući i biće sve dobro.

Radio Gradačac / Vahid Klopić


Tu je za vas u svakom trenutku vaš stari dobri Radio Gradačac.

Slušati nas možete na FM 98,3 MHz, putem našeg portala www.radiogradacac.ba, na platformi Moja TV i live kameri Gradačac, ili putem interneta na sljedećim linkovima:

https://www.bhtelecom.ba/webtv.html#gradacac_cam

http://www.uzivoradio.com/gradacac.html


 

Comments are closed.

YouTube