Najnovije vijesti

Smrtno stradala jedna osoba u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Gradačac-Ormanica kod Vučkovaca

13/07/2019 | objavio Radio Gradačac
Smrtno stradala jedna osoba u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Gradačac-Ormanica kod Vučkovaca
GRADAČAC

Sinoć oko 22:20 sati dogodila se stravična saobraćajna nesreća na magistralnom putu M 1.9 dionica Gradačac – Ormanica kod Vučkovaca (na „velikoj krivini“) u kojoj je jedna osoba je smrtno stradala, a tri su povijeđene.

Prema informacijama iz Operativnog centra MUP-a TK, u direktnom sudaru dva vozila, na licu mjesta smrtno je stradao 37-godišnji D.S. iz Modriče koji je upravljao automobilom Hyundai. Vozač drugog automobila Volkswagen Touareg,  22-godišnji S.I. i dva njegova saputnika iz Džakula kod Gračanice zadobili su tjelesne povrede.

Kako saznajemo iz Profesionalne vatrogasne jedinice Gradačac, nakon sudara na vozilu VW Touareg izbila je vatra koja je brzom intervencijom uspješno ugašena. U izvlačenju tijela smrtno stradalog lica iz smrskanog automobila učestvovala je i ekipa vatrogasaca iz Srebrenika, a intervencija je završena jutros nešto prije 4:00 sata.

Saobraćaj je na spomenutoj dionici puta bio potpuno obustavljen jutros do 4:10 sati, a uviđaj na mjestu nesreće obavili su službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradačac. Nakon uklanjanja oštećenih vozila sa kolovoza uspostavljen je neometan saobraćaj navedenom saobraćajnicom.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube