Najnovije vijesti

ŠN „Tempo“ Gradačac: “Trofej Gradačca2017” otišao u Tuzlu i Bijeljinu

30/01/2017 | objavio Radio Gradačac
ŠN „Tempo“ Gradačac: “Trofej Gradačca2017” otišao u Tuzlu i Bijeljinu
FOTO/VIDEO

U organizaciji ŠN „Tempo“ Gradačac jučer je odigran tradicionalni turnir za djecu „Trofej Gradačca 2017“. Na turniru je učestvovalo oko 400 djevojčica i dječaka iz klubova i škola nogometa sa područja Sjeveroistočne Bosne.

Takmičenje je organizovao u dvije kategorije za djecu 2004. i 2008. godište sa ukupno 34 ekipe. Ovogodišnji turnir „Trofej Gradačca 2017“ proglasio je otvorenim Senad Džombić, član UO ŠN „Tempo“.

Nakon što su sve ekipe odigrale po jednu utakmicu uslijedio je baraž i završnica turnira kao i uručenje nagrada i priznanja za najuspješnije ekipe i pojedince.

U kategoriji 2004. godište najuspješnija ekipa je bila OFK „Zenit“ Bijeljina (crveni). Drugo mjesto pripalo je FK „Mladost“ Puračić a treće OFK „Zenit“ Bijeljina (crni).

Za njaboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Sergej Radić iz pobjedničke ekipe, najbolji strijelac je Maid Mušić (FK „Mladost“ Puračić), dok jepehar  za najboljeg golmana ponio Luka Veličković (OFK „Zenit“ Bijeljina).

U kategoriji 2008. godište prvo mjeto osvojili su članovi SK „Pijetlić“ Tuzla. Drugoplasirana je ŠS „DI-FIVE“ Doboj-Istok dok su domaćčini turnira ŠN „Tempo“ Gradačac zaueli treću pozciju.

Za njaboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je domaćči fudbaler Anes H.Mehmedović (ŠN „Tempo“ Gradačac ). Najboljis trijelac je Kenan Vrabac (SK „Pijetlić“ Tuzla) a za najboljeg golmana u ovoj uzrasnoj kategoriji proglašen je Ramiz Džebić iz ŠS „DI-FIVE“ Doboj-Istok.

Zanimljivo je da je Zenit nakon petnaestak izvedenih penala uspio doći do trofeja, dok je u mlađoj uzrasnoj skupini bilo još uzbudljivije.

Nakon što su u finalu ostale tri ekipe napravljena je grupa i igralo se „svako sa svakim“. Ali sve utakmice su završene bez golova (0:0) pa se po istom principu pristupilo izvođenju penala. I u ovom krugu sve ekipe su imale po jednu pobjedu.

Pobjednik je odlučen izvlačenjem brojeva iz šešira. Tako su na „lutriji“ prvo mjesto osvojili Tuzlaci, drugoplasirana ekipa iz Doboj-Istoka a domaćinaima je preostao papirić sa brojem „3“.

Više detalja sa turnira pogledajte u foto galeriji:

Radio Gradačac/ŠN „Tempo“

Comments are closed.

YouTube