Najnovije vijesti

Spajanje južnog i gradskog vodovoda na Humkama očekuje se početkom septembra

19/06/2020 | objavio Radio Gradačac
Spajanje južnog i gradskog vodovoda na Humkama očekuje se početkom septembra
GRADAČAC

Radovi na izgradnji sistema vodosnadbjevanja Gradačca teku planiranom dinamikom.


Video – JP “Komunalac” Gradačac


Nakon što su 3. juna započeli radovi po nedavno potpisanom aneksu na ugovor T2 koji se odnosi na spajanje južnog dijela sistema vodosnabdijevanja sa izvorišta Domažić sa postojećim sistemom gradskog vodovoda u sjevernom dijelu Gradačca koji se snabdijeva sa izvorišta Okanovići, proteklih dana se intenzivno izvode radovi na novoj dionici Mlin Kerep – rezervoar Humke koja ima za svrhu riješiti problem vodosnadbjevanja potrošača u gradskom području.

Trenutno se radovi izvode na području mjesne zajednice Lukavac Gornji, tačnije na dionici od rezervoara Humke koji će preko naselja Bajramovići i Toke biti povezan s južnim vodovodom u Kerepu. Radovi se duž dionice izvode istovremeno na četiri gradilišta, a do sada je urađeno više od 2 km planirane trase ukupne dužine 8 km. Dužina planiranog potisno – distributivnog cjevovoda je 12 km. Vrijednost dodatnih radova na dionici Kerep – rezervoar Humke (R4) je 838.446 EUR-a.

Rok za izvođenje radova je 90 dana, a njihovim završetkom biće riješen problem vodosnadbjevanja gradskih zona, koji je posebno izražen u sušnim periodima. Redukcije u snabdijevanju vodom kojima svjedočimo ovih dana biće stvar prošlosti.

Također, u toku su radovi i na izgradnji vodovodnog sistema u Kerepu i Zelinji Srednjoj prema planiranoj dinamici.

Radio Gradačac / JP “Komunalac” Gradačac

Comments are closed.

YouTube