Najnovije vijesti

Sport na sve strane danas u Gradačcu

15/06/2017 | objavio Radio Gradačac
Sport na sve strane danas u Gradačcu
SPORT

U Gradačcu se danas održavaju Sportske igre mladih, masovna sportska manifestacija koja, već sedmu godinu, mami osmjehe na licima najmlađih širom Bosne i Hercegovine.

Djevojčice i dječaci imaju priliku da učestvuju na Coca-Cola CUP-u u malom nogometu/fudbalu, Poli CUP-u u malom nogometu/fudbalu, Plazma CUP-u odbojci, Bingo CUP-u u košarci, Quickie CUP-u u igri između dvije vatre i Lutrija BiH CUP-u odbojci na pijesku. Raspored takmičenja i propozicije se mogu pogledati na linku Sportske igre mladih.

Igre u Bosni i Hercegovini pružaju djeci i mladima mogućnost da, potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima. Najbitnije od svega je da se takmičiti može svako te da učesnici Igara ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji zdravog načina života i prijateljstva. Cilj Igara je da naši budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.

Radio Gradačac / Sportske igre mladih

Comments are closed.

YouTube