Najnovije vijesti

Srednjoškolci nastavljaju projekat “Prijetelji bez granica”

25/09/2023 | objavio Radio Gradačac
Srednjoškolci nastavljaju projekat “Prijetelji bez granica”
GRADAČAC

Ječer je u Gradačcu počeo drugi dio međunarodnog projekta Superschools “Prijatelji bez granica”. U pitanju je razmjena učenika poljoprivredne struke Mješovite srednje škole „Hasan Kikić“ iz Gradačca sa učenicima Srednje poljoprivredne škole u Futogu – Novi Sad koju finansira RYCO.

Učenici i nastavnici iz Fotoga jučer su stigli u Gradačac gdje će boraviti do subote 30.09.2023. godine. Danas je za goste u prostorijama JU MSŠ „Hasan Kikić“ organizovana radionica upoznavanja.

Učenici i nastavnici iz Futoga bili su na prijemu kod direktora MSŠ „Hasan Kikić“, Zijada Mahmutovića i gradonačelnika Grada Gradačca, Edisa Dervišagića. Tom prilikom su im uručeni prigodni pokloni.

Nakon toga uslijedilo je i opuštanje sa fitness trenericom Saimom Bristrić Huseinbašić. Kako je najavljeno, u narednim danima učesnike ovog projekta očekuje mnogo radionica, posjeta kao i druženje sa vršnjacima iz zamalja regiona.

Kruna druženja bit će u četvrtak, 28. septembra, kada će organizuje II međunarodno takmičenje u berbi kukuruza za učenike srednjih škola. Učešće su najavilo desetak ekipa, takmičari iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Cilj je druženje i popularizaciju poljoprivrede među mladima, kao i očuvanje tradicionalnih vrijednosti.

Podsjetimo, učenici JU MSŠ “Hasan Kikić” iz Gradačca su u periodu od 20. do 26. maja ove godine boravitili u posjeti Novom Sadu.  Tada je 12 učenika išlo na razmjenu sa svojim profesoricama Esmom Kujović i Amrom Bilajac Aucar te spoljnim saradnikom Hasanom Osmanovićem. Većina njih sa nastavnim osobljem danas su domaćini svojim vršnjacima u Gradačcu.

O projektu “Prijatelji bez granica” i II međunarodnom takmičenju u berbi kukuruza sa našim gostima iz Gradačca i Futoga razgovaramo u srijedu 27.09.2023. godine u programu Radio Gradačca od 10.30 sati.

Radio Gradačac / MSŠ “Hasan Kikić” / Grad Gradačac

Comments are closed.

YouTube