Najnovije vijesti

SRK “Zmaj od Bosne” iz Gradačca sve bolji u Airsoft Master Ligi FBiH

26/04/2023 | objavio Radio Gradačac
SRK “Zmaj od Bosne” iz Gradačca sve bolji u Airsoft Master Ligi FBiH
GRADAČAC

U organizaciji Saveza Airsoft klubova Federacije BiH i klubova ASK “Orion” i ASK “Fenix” iz Tešnja u ovom gradu tokom vikenda je održano 2. kolo Airsoft Master lige Federacije BiH.

Sportsko rekreativni klub “Zmaj od Bosne” iz Gradačca postigao je odlične rezultate u okviru 2. kola te je napredovao za dva mjesta na tabeli.

Nadir Beširović bio je prvi u kategorijama IPSC jurišna i IPSC pištolj. U kategoriji precizno pištolj, Enes Hasić takmičenje je završio na jedanaestom mjestu, dok je u kategoriji jurišna puška precizno Denis Karadžehenemović bio treći. U disciplini snajper precizno Admir Alatović također je zauzeo treće mjesto.

Nakon drugog kola Airsoft Master lige FBiH,  prva je “Tvrđava” iz Zenice sa 655,09 bodova, drugi  je “Zmaj od Bosne” iz Gradačca sa 628,45 bodova a treći “Parabelum” iz Zavidovića sa 598,48 bodova.

 

Kako je saopćeno SRK “Zmaj od Bosne”, prema kalendaru saveza 3. kolo je u planu 14. maja u Gradačcu, 4. kolo će se održati 17. septembra u Sarajevu a 5. kolo je na programu 15. oktobra u Maglaju.

Radio Gradačac / SRK “Zmaj od Bosne” Gradačac / Airsoft Master liga Federacije BiH

Comments are closed.

YouTube