Najnovije vijesti

Štab CZ Gradačac odredio lokacije za smještaj osoba koje krše izolaciju i osoba sa potvrđenim korona virusom

25/03/2020 | objavio Radio Gradačac
Štab CZ Gradačac odredio lokacije za smještaj osoba koje krše izolaciju i osoba sa potvrđenim korona virusom
Civilna zaštita

Na današnjoj sjednici Štaba CZ Grada Gradačac doneseno je nekoliko odluka, značajnih zbog aktivnosti koje će se provoditi u narednom periodu. U skladu sa naredbama koje su u protekla 24 sata izdata od strane federalnog Štaba CZ  određena su dva objekta za smještaj osoba koje ne poštuju izrečena rješenja o izolaciji i osoba za koje eventualno u narednom periodu bude utvrđeno da su oboljela od korona virusa, a koja nemaju nikakvih simptoma ili imaju blaže simptome.

Osobe za koje u narednom periodu bude utvrđeno da krše izdata rješenja o izolaciji od strane sanitarnog inspektora biće smještene u objekat Planinarskog doma na Jasenici, a osobe za koje se utvrdi da su oboljela od korona virusa sa blažim ili bez simptoma biće smještene u prostorije Trening centra u objektu starog SŠC-a, potvrdio je za Radio Gradačac Edis Dervišagić, komandant Štaba CZ Gradačac. Dogovorene su aktivnosti prebacivanja odgovarajuće opreme prije svega kreveta iz objekta Banja Ilidža u prostorije Trening centra gdje imamo nekoliko opremljenih učionica i vjerujem da će one odgovoriti zadatku za kojeg nadam se neće biti potrebe, izjavio je Dervišagić.

Izvjesno je da nakon 31.marta Banja Ilidža neće pružati usluge iz oblasti fizikalne medicine, pa je Štab CZ izdao naredbu da se preduzmu mjere pripreme objekta za stavljanje u funkciju u slučaju poduzimanja daljih mjera u borbi protiv korona virusa.  

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube