Najnovije vijesti

Stipendije za 102 učenika i studenta

20/04/2021 | objavio Radio Gradačac
Stipendije za 102 učenika i studenta
GRADAČAC

Komisija gradskog vijeća za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu, objavila je Konačne rang liste kandidata za dodjelu stipendija za školsku/akademsku 2020/2021. godinu.

Iz budžetskih sredstava Grada Gradačac bit će dodijeljene 102 stipendije u šest kategorija. Iznos stipendije za učenike je 400 KM u isplatama od 50,00 KM, a za studente je 800 KM u isplatama od 100,00 KM.

Učenicima generacije osnovnih i srednjih škola bit će dodijeljeno devet stipendija i sedam stipendija za studente sa ostvarenom prosječnom ocjenom 9 i više u prethodnoj akademskoj godini.

Studentima I godine studiranja bit će dodijeljeno 12 stipendija te 26 stipendija studentima od II do VI godine dodiplomskog studija i ciklusa bolonjskog sistema studiranja.

Za studente iz porodica korisnika boračko-invalidske zaštite bit će dodijeljene ukupno 42 stipendije (dvije iz kategorije porodica šehida i poginulih boraca, 16 iz kategorije ratnih-vojnih invalida i 26 stipendija za kategoriju demobilisani borci) i šest stipendija za učenike srednjih škola i studente iz socijalno ugroženih porodica.

Upute o terminima i načinu na koji će biti organizovano potpisivanje ugovora o stipendiranju stipendisti, roditelj/staratelj će dobiti iz Gradske službe za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu.

Liste po kategorijama pogledajte OVDJE

Radio Gradačac / Grad Gradačac

 

 

Comments are closed.

YouTube