Najnovije vijesti

Sutra 23. sjednica Općinskog vijeća Gradačac

24/04/2019 | objavio Radio Gradačac
Sutra 23. sjednica Općinskog vijeća Gradačac
NAJAVLJUJEMO

U četvrtak, 25.04.2019. godine, održat će se 23. radna sjednica Općinskog vijeća Gradačac. Kolegij OV Gradačac je za ovu sjednicu predložio 22 tačke dnevnog reda.

Vijećnici bi, između ostalog, trebali razmatrati Prijedlog odluke o utvrđivanju javnog interesa (rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže – zamjena azbestnih cijevi) i prijedlog odluke određivanja zona sanitarne zaštite izvorišta JZU Banja “Ilidža” Gradačac.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o utvrđivanju  školskih područja osnovnih škola na području općine  Gradačac, te prijedlog odluke o izmjenama Odluke o bezbjednosti saobraćaja na putevima općine Gradačac i Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima.

Na stolovima vijećnika trebao bi se naći i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o kriterijima, načinu i postupku raspodjele sredstava iz budžeta Općine Gradačac za finansiranje, sufinanisranje kapitalnih programa/projekata mjesnih zajednica na području općine Gradačac.

Vijećnici bi trebali razmatrati Izvještaj o zaštiti od požara na području općine Gradačac za 2018. godinu sa prijedlogom mjera i Informaciju o intervenciji vatrogasaca na lokalitetu „Nova pijaca“ Porebrice Gradačac, na dan 14.04.2019. godine.

Radne materijale za 23. radnu sjednicu OV Gradačac možete pogledati OVDJE.

Radio Gradačac

Comments are closed.

YouTube